Servei d’Atenció i Acollida d’Urgència (SAAU) a dones i fills/es en situació de violència masclista

Atenem i acollim d’urgència a dones i els seus fills i filles, en situació de violència masclista que han hagut de deixar el seu domicili i necessiten un espai per iniciar un nou projecte de vida.

La violència masclista s’entén com la que s'exerceix contra les dones com a manifestació de la discriminació i de la situació de desigualtat en el marc d'un sistema de relacions de poder dels homes sobre les dones i que, produïda per mitjans físics, econòmics o psicològics, incloses les amenaces, les intimidacions i les coaccions, té com a resultat un dany o un patiment físic, sexual o psicològic, tant si es produeix en l'àmbit públic com en el privat.

Què fem?

  • Servei d’Atenció Social: atenció directa, assessorament i acompanyament facilitant un procés de millora.
  • Servei d’acolliment d’urgència, si escau, per a dones i fills/es en situació de violència masclista: destinat a facilitar l’acolliment residencial temporal, de curta estada. L’objectiu principal del recurs es oferir un espai temporal de seguretat i recuperació per totes aquelles dones i els seus fills i filles que estan o han patit una situació de violència masclista.
  • Derivació a recursos de la Xarxa de Recursos d’Atenció i Recuperació Integral.
  • Gestió del Servei Telefònic d’Atenció i Protecció per a les víctimes de violència contra les dones (ATENPRO).

Qui som? 

L’equip professional format per la Cap d’unitat tècnica, la Treballadora Social, Educadora Social i la Treballadora Familiar amb el suport del Centre Municipal d’Informació i Atenció a les Dones (CIAD).

A qui s'adreça?

A les dones i els seus fills i filles en situació de violència masclista de la ciutat de Lleida.

Com s’hi accedeix?

A través dels serveis socials bàsics, dels cossos de seguretat, des del Centre d’Informació i Atenció a les Dones (CIAD) o derivats des de qualsevol altra entitat o administració que detecti una situació de risc.

Normativa

  • Llei 17/2020, del 22 de desembre, de modificació de la Llei 5/2008, del dret de les dones a erradicar la violència masclista.
  • Llei orgànica 1/2004, de 28 de desembre, de mesures de protecció integral contra la violència de gènere.
  • LLei 12/2007, d'11 d'octubre, de serveis socials.